Het effect van een massage


NIEUWSBRIEF, april 2018

In deze nieuwsbrief willen wij u graag iets meer vertellen over massage.

Massage is al zo oud als de mensheid zelf. Aanraking is misschien wel de eerste en meest basale vorm van communicatie. Iedereen kent de uitspraak ‘even over de pijnlijke plek heen wrijven’ als we ons bijvoorbeeld stoten.

Massage wordt door iedereen wel geassocieerd met ‘ontspannen’ maar het effect van massage gaat nog veel verder dan dat.

 • Spanningen in spieren ontstaan niet alleen door sporten of andere vormen van fysieke overbelasting.  Spanningen kunnen ook ontstaan door verkramping als reactie op angst en nervositeit.
 • Een massage helpt om spieren te ontspannen, de hartslag te kalmeren, de bloeddruk te verlagen en de gedachten tot rust te brengen.
 • Massage kan de slaap bevorderen.
 • Massage verbetert de doorstroming van bloed en lymfe. Afvalstoffen worden beter afgevoerd, zuurstof en voedingstoffen worden beter toegevoerd.
 • Massage en aanraking stimuleren de aanmaak van oxytocine. Dit knuffelhormoon neutraliseert de werking van stresshormonen. Hierdoor zal het gevoel van pijn, angst, stress en onrust verminderen, de bloeddruk zal verlagen en het geluksgevoel zal toenemen.
 • Door massage wordt het ‘zelfgenezend’ vermogen van het lichaam in werking gesteld.

Al met al heel wat redenen om een massage te ondergaan.

Bij ‘PUUR aan de dijk’ kunt u genieten van de volgende massages:

PUUR massage: Bij deze ontspanningsmassage maken we gebruik van zachte, rustige knedingen en strijkingen met de bloedstroom mee richting het hart om de bloedcirculatie te stimuleren. Door deze technieken en de serene sfeer tijdens de massage zal het lichaam maar ook de geest zich ontspannen. Duur van de massage is 30 of 60 min.

PUUR zwanger: Een zwangerschapsmassage is een complete lichaamsmassage. De zwangerschapsmassage is een zeer zachte massagevorm met subtiele strijkingen en knedingen. Kan evt. klachten en ongemakken verlichten maar zorgt vooral voor totale ontspanning bij moeder en kind. Duur van de massage 60 min.

PUUR hot stone: Een hot stone massage is een massage voor het lichaam met door de natuur afgeronde basaltstenen. De stenen hebben een temperatuur van ongeveer 45 graden Celcius. De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen afgewisseld met manuele massage. Duur van de massage 60 min.

Een massage zal meer effect hebben als u zich goed kunt ontspannen. Hierbij geven wij u enkele tips waarmee u zich op de massage kan voorbereiden.

 • Neem eventueel een warme douche voor de massage zodat er al enige ontspanning en onthaasting plaats vindt.
 • Doe makkelijk zittende kleding aan.
 • Doe al uw sieraden af.
 • Zet uw telefoon uit.
 • Als u eenmaal ligt adem dan driemaal goed in en uit.
 • Probeer u te concentreren op de handen van degene die u masseert en geniet van de beweging.
 • Probeer niet te praten. Maar geef wel aan als u iets niet als prettig ervaart.
 • Probeer niet te helpen wanneer een arm of been wordt opgetild, dit doet de ontspanning teniet.
 • Het effect van een massage werkt na een behandeling vaak nog langer door. Geef uzelf daar de tijd en ruimte voor en neem na afloop van de massage rust.
 • Drink na afloop van de massage veel water! Het is goed om veel te drinken na een massage. Zo kan het lichaam makkelijker losgekomen afvalstoffen afvoeren.

Toch kunnen er een aantal situaties zijn waarbij deels of helemaal geen ontspanningsmassage mag worden toegepast. Voorafgaand aan de massage zullen wij daarom altijd een intake afnemen en zo de mogelijke contra-indicaties met u doornemen. Deze informatie wordt als vertrouwelijk behandeld. Wanneer er sprake is van een contra-indicatie of bij twijfel zullen wij u niet masseren of zullen wij u vragen om contact op te nemen met uw arts. Onze massages zijn ter ontspanning en niet therapeutisch.

Voor reserveringen, informatie en tarieven kunt u telefonisch contact met ons opnemen 06-30893813 of via
e-mail contact@puuraandedijk.nl.

Wij wensen u een mooie lente,
Sandra Dop en Caroline van Hooff
www.puuraandedijk.nl 

‘Het juiste moment

om te ontspannen

is wanneer je daar

geen tijd voor hebt.’

‘Sydney J. Harris’

icon

Menu