HET REINIGEN VAN DE GEZICHTSHUID


Nieuwsbrief april 2017

HET REINIGEN VAN DE GEZICHTSHUID

Zonder een goede reiniging van de gezichtshuid is er geen goede huidverzorging mogelijk. Toch wordt deze belangrijke stap vaak over het hoofd gezien.

Dagelijkse reiniging van het gezicht is belangrijk. Het gezicht en de handen zijn de lichaamsdelen die het vaakst met de buitenlucht in aanraking komen en daarom de meeste kans hebben om vuil te worden. Vuil of stof uit de lucht, make-up, eigen afvalstoffen van de huid en huidvetten sluiten de huid af waardoor er een vettige huid met verstoppingen en onzuiverheden kan ontstaan. Ook zullen de werkstoffen die in een verzorgingscrème zitten minder goed in een huid kunnen doordringen die niet gereinigd is. Voor een mooie, gezonde huid zonder verstoppingen en onzuiverheden is het reinigen van het gezicht met een goed reinigingsproduct essentieel.

Hoe kun je het beste de huid van het gezicht reinigen?

Door alleen met water te reinigen krijgen we de huid niet schoon. Water lost geen vetten op. Met water kun je de huid verfrissen. Het is daarom belangrijk om de gezichtshuid twee keer per dag te reinigen met een reinigingsproduct. ’s Morgens omdat de huid ‘s nachts afvalstoffen en huidvetten produceert. En ’s avonds om het vuil van de dag te verwijderen en omdat de huid ’s nachts actief is en zo de meeste werkstoffen uit de verzorgingscrème kan opnemen. Het reinigingsproduct kan een reinigingsmelk, reinigingsolie of reinigingsgel zijn.

  • Het reinigingsproduct op schone handen aanbrengen en zonder water masserend over het gezicht verdelen. Het gebruik van wattenschijfjes is niet wenselijk omdat op het wattenschijfje de vuile huidresten blijven liggen die je dan over de huid verspreid.
  • Vervolgens lauwwarm water toevoegen en nogmaals goed inmasseren. Warm water kan de natuurlijke beschermende oliën op je huid aantasten met als gevolg een uitgedroogde huid en een overproductie aan talg.
  • Daarna het gezicht met lauwwarm water afwassen. Om resten van reinigingsproducten en nog achtergebleven losgemaakt vuil te verwijderen kan een reinigingslotion worden toegepast.

Breng de dag- of nachtcrème meteen na de reiniging aan als je huid nog vochtig is. Zo wordt de crème goed door de huid opgenomen.

Voor reserveringen en informatie kunt u telefonisch contact met ons opnemen, 06-30893813 of via e-mail, contact@puuraandedijk.nl.

Wij wensen u een fijne dag,
Sandra Dop en Caroline van Hooff

PUUR massage
& high tea

EEN DIJK VAN EEN ARRANGEMENT !
Een middag genieten op onze prachtige ‘Dijk’ in Eemnes.
Restaurant ‘Het Oude Raadhuis’ en ‘Puur aan de dijk, huidverzorging en massage’ hebben voor u een ‘Dijk van een arrangement’ samengesteld!

Dit arrangement is het hele jaar geldig.
Prijs per persoon: zie onze tarieven

Lees meer…

Dijkarrangement

 

icon

Interview in Cosinta magazine

flyer 4
WIJ ZIJN OPEN TIJDENS DE MEI VAKANTIE !

Openingstijden
Al onze behandelingen zijn op afspraak.

Tijdens de behandeling geven wij volledige aandacht aan onze gasten en zullen wij de telefoon om deze reden niet opnemen.

U kunt een voicemail bericht inspreken – 06-30893813, een whatsapp bericht of e-mail, contact@puuraandedijk.nl, sturen.

Binnen 24 uur nemen wij contact met u op.

IMG-20170413-WA0001
Reinigingsmelk
Milde, huidvriendelijke reinigingsemulsie, geschikt voor alle huidtypes. Gegarandeerd effectieve reiniging zonder de beschermende talg laag en de pH-beschermlaag te verstoren. Maakt de huid zacht en soepel.

Lees meer… over onze huidverzorgingsproducten van Dr. Eckstein.

Reinigingsmelk, 150 ml € 16,80
Lotion, 150 ml € 16,40

icon

Menu